Sign In
Politika zaštite ličnih podataka odnosno Politika Privatnosti

 

Conference Republic doo kao organizator Sinergija 18 konferencije obavezuje se na zaštitu Vaših ličnih podatka. S time Vas upoznaje tekst u nastavku.

 

Molimo Vas da politiku zaštite ličnih podataka povremeno proverite, izmene su moguće i biće prikazane na stranici.

 

Datum stupanja na snagu 05.07.2018.

 

Rukovalac obrade ličnih podataka

 

Conference Republic doo, Resavska 32, 11000 Beograd, PIB: 106916954 , Telefon: +381 11 4050 695, e-mail: office@conferencerepublic.com  poštuje vašu privatnost i obavezuju se da je zaštiti tokom i nakon vase posete ovoj web stranici ( u daljem tekstu „Stranica“). U tom smislu, Conference Republic doo nastupa kao rukovalac obrade (“Rukovalac obrade“). Ova pravila privatnosti (“Pravila privatnosti“) daju uvid u naše postupke u vezi s prikupljanjem i obradom ličnih podataka.

Vrste ličnih podataka koji će biti obrađivani:

Conference Republic doo prikuplja i obrađuje lične podatke o vama npr. informacije pomoću kojih vas mogu direktno ili indirektno prepoznati, posebno pomoću identifikatora kao što su ime, prezime, datum rođenja, adresa e-pošte, broj telefona ili faxa, broj računa, PIB, naziv kompanije ako je u nazivu lični podatak, fotografija i ostali lični podaci ako ih iznosite (“Lični podaci“), u slučajevima kada:

 • koristite obrazac za prijavu na Stranici
 • koristite obrazac prijave za nominacije kao predavač na konferenciji koje se odvijaju na web stranici našeg Izvršitelja obrade
 • nas kontaktirate ili se povežete s nama putem društvenih mreža,
 • fotografišemo događaje i aktivnosti koje organizujemo,
 • date komentare ili postavite pitanja,
 • ste prilikom prijave u obrazac za učestvovanje na konferenciji, označili potvrdno primanje novosti o našim promotivnim aktivnostima
 • registrovane osobe za konferenciju možemo prilikom dolaska na mesto događaja tražiti na uvid ličnu kartu kako bi utvrdili identitet u skladu s podacima na obrascu registracije na web stranici
 • registrovane osobe možemo e-mailom ili SMS-om obavestiti u slučaju promene satnice ili termina održavanja konferencije i ostalih bitnih informacija u vezi sa konferencijom

Conference Republic doo neće prikupljati Lične podatke ako nam ih ne dajete dobrovoljno, osim za određene Lične podatke prikupljene putem informacionih sistema i programa koji se koriste za rad Stranice, čiji je prenos inherentan korišćenju internetskih komunikacijskih protokola (npr. IP adrese kod prijave u obrazac za prijavu na konferenciju) i neće zahtevati više informacija nego što je potrebno za učestvovanje u određenim aktivnostima. Ako nam ne želite dati Lične podatke (osim Ličnih podataka koji se odnose na upotrebu internetskih komunikacijskih protokola koji se obično prikupljaju prilikom posete web stranici), i dalje možete pristupiti našoj Stranici, ali nećete moći izvršiti prijavu na konferenciju.

Na ulazima u prostor konferencije koje će biti snimani i fotografisani jasno su objavljena pravila privatnosti te je jasno naznačeno da možete biti snimani i fotografisani, te je isto naš legitiman interes jer organizujemo konferenciju. Ukoliko ne želite biti snimani/fotografisani molimo da ne ulazite u prostor snimanja/fotografisanja.

Lični podaci odabranih predavača na konferenciji, biće navedeni na ovoj Stranici u skladu sa potrebom prezentovanja rasporeda predavanja. 

Pružanje informacija učesnika je dobrovoljno i ne postoji ugovorna obaveza ili uslov da to učesnik učini. Rukovalac obrade neće izraditi profile od prikupljenih informacija odnosno nema automatizovanog donošenja odluka.

Kolačići

 • Google Analytics i Google Tag Manager

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.

Na Stranici koristimo Google Analytics i Google Tag Manager, delatnost web-analize Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States ("Google") koja koristi tzv. kolačiće, tj. male datoteke koje se skladište na Vašem računaru. Prikupljamo log informacije te informacije koliko posetilaca je bilo na određenim delovima Stranice. Google analizira korišćenje Stranice te kolačići omogućuju analiziranje poseta Stranici dodelom jedinstvenog nasumično generisanog ID-a Vašem uređaju po kome se Vaš uređaj identifikuje prilikom iduće posete stranici. Vek trajanja je 24 meseca, a dobavljač kolačića je Google. Ako ovu Internet stranicu posećujete prvi put, na stranici će se pojaviti obaveštenje kojim Vas pozivamo da date pristanak za korišćenje ovih kolačića. Ako date svoj pristanak, skladištićemo kolačić na Vaš računar i to obeveštenje se neće pojavljivati sve dok važi rok trajanja kolačića. Nakon isteka roka trajanja kolačića ili ako kolačić pre toga aktivno izbrišete, obaveštenje će se ponovo pojaviti prilikom Vaše sledeće posjete Stranici te će se ponovo pojaviti poziv na davanje pristanka. Informacije koje Google prikupi u vezi s Vašim korišćenjem Stranice (npr. polazni URL, kod nas posećene stranice, web-pretraživač koji ste koristili, Vaše postavke jezika, računarski sistem koji ste koristili) se prenose na server Google-a u SAD, tamo se skladište, analiziraju, a nama se stavlja na raspolaganje rezultat u anonimnom obliku. Podaci o Vašem korišćenju pritom nisu povezani s Vašom punom IP-adresom. Na ovoj smo Internet stranici aktivirali od Google-a ponuđenu funkciju IP-anonimizacije, tako da se zadnjih 8 cifara (tip Ipv4) odnosno zadnjih 80 bitova (tip Ipv6) Vaše IP-adrese briše.

Google je sertifikovan u vezi s EU-US Privacy Shield tako da se na obradu podataka od strane Google-a u SAD-u primenjuje odgovarajući stepen zaštite ličnih podataka. Vaš pristanak za web-analizu možete povući u svako doba time što ćete preuzeti i instalirati Googleov Browser-Plugin . Za dalje informacije o Google Analytics, molimo pogledajte Uvjete korištenja Google Analytics , u Osnove sigurnosti i zaštite podataka od Google Analytics kao i Googleovu Izjavu o zaštiti podataka .

Newsletter

Ukoliko ste, prilikom prijave u obrazac za učestvovanje na konferenciji, označili potvrdno primanje novosti o promotivnim aktivnostima Rukovodioca obrade, možemo Vam poslati newsletter s novostima o događajima koje organizujemo.

Društvene mreže

Conference Republic doo prikuplja Lične podatke o svojim kontaktima na društvenim mrežama (Facebook, Instagram i dr.) ali ih ne kontaktira osim u slučaju odgovaranja na upit ili komentar.

Fotografije i snimke konferencije prisutnih sudionika biće objavljene i na našim društvenim mrežama u skladu sa našem legitimnim interesom da promovišemo konferenciju kako bi postala prepoznatljiva i ubuduće bolja.

Svrhe, pravni temelj obrade i moguće posledice nedavanja Ličnih podataka

Kada dajete Vaše Lične podatke ograničićemo korišćenje Ličnih podataka za svrhu za koju su prikupljeni u skladu s uslovima ovih Pravila privatnosti. Korišćenje vaših Ličnih podataka uključuje:

A. Preduzimanje koraka po Vašem zahtevu npr. odgovor na Vaša pitanja i komentare, primanje Vaših prijava za učestvovanje na konferenciji, komunikacija s Vama o Vašim aktivnostima na Stranici, komunikacija s Vama putem društvenih mreža

B. Postupak istraživanja sumnji na prevaru, uznemiravanje, fizičke pretnje ili druga kršenja pravila Stranice ili bilo kakvo sumnjivo ponašanje koje smatramo nepristojnim;

C. Obrada snimaka/slika učesnika na događajima koje organizuje Conference Republic doo, u svrhu promocije konferencije.

Davanje Ličnih podataka za svrhu pod A. je dobrovoljno, ali u određenim situacijama je nužno i odbijanje davanja takvih podataka može onemogućiti Conference Republic doo da odgovori na vaše zahteve. Obrada podataka pod B. i C. je bazirana na javnom i legitimnom interesu, s tim da ako smo prikupili pristanak za snimanje/fotografisanje i objavu snimaka/fotografija, takva obrada ima za osnovu pristanak. Naš je legitiman interes da snimamo/fotografišemo učesnike konferencije radi promocije istog kako bi isti postao prepoznatljiv u medijima i ubuduće bolji.

Popunjavajući formulare na našoj stranici garantujete da su informacije koje ste priložili tačne i da ste u celosti saglasni s odredbama naše Politike privatnosti i u njoj navedenim uvjetima.

Primaoci

Vaši Lični podaci mogu biti otkriveni u sedećim slučajevima:

 • subjektima kojima se koristimo za organizovanje i izvedbu događaja, Izvršiteljima obrade ličnih podataka (npr. fotografisanje događaja itd.)
 • ovlašćenim PR agencijama, organizatorima događaja, subjektima koji su direktno uključeni u izvedbu i realizaciju pojedinih događaja
 • subjektima koji održavaju naše informatičke sisteme,
 • osobama ovlašćenima od Conference Republic doo za obradu Ličnih podataka, koje su podvrgnute obavezi poverljivosti (zaposleni Conference Republic doo),
 • službama za sprovođenje zakona i organim a javne vlasti kada to zahteva merodavno pravo, legitiman ili javni interers (da zaštite i brane prava ili imovinu Conference Republic i Stranice, ili, da u hitnim okolnostima deluju radi zaštite lične bezbednosti korisnika Conference Republic doo Stranice ili javnosti)
 • pravnim savetnicima Conference Republic doo u slučaju potrebe prosleđivanja podataka radi pravnih postupaka,
 • poslovnim partnerima za njihove potrebe samo u skladu s odgovarajućim zakonskim osnovama
 • Medijskim kućama i agencijama za digitalni marketing u svrhu objave fotografija u štampanim medijima, na web stranicama i društvenim mrežama

Prenos Ličnih podataka u treće zemlje

Conference Republic doo prenosi Lične podatke izvan EU i EGP-a, izuzev Švajcarske, posebno u SAD-e, ali u uvek na osnovu zaštitnih mera prenosa podataka u skladu sa odredbama Opšte uredbe o zaštiti podataka EU 679/2016, posebno na osnovu Privacy Shield-a, čime se garantuje adekvatna zaštita ličnih podataka.

Zadržavanje

Conference Republic doo će obrađivati vaše Lične podatke samo za vreme potrebno za postizanje opisanih svrha. Conference Republic doo će obrađivati vaše Lične podatke koje je skupio radi prijava za učešće na konferenciji najduže 6 meseci od primanja prijave. Ukoliko ste označili potvrdno da želite biti obavešteni o promocijama, Vaše podatke zadržaćemo do Vašeg opoziva.

Vaša prava

Conference Republic doo vas obaveštava da, u skladu s i u opsegu koji dopušta merodavno pravo, imate pravo da zatražite od Conference Republic doo pristup i ispravljanje ili brisanje Ličnih podataka ili ograničenja obrade u vezi s vašim Ličnim podacima ili prigovoriti relevantnoj aktivnosti obrad i podneti prigovor nadležnom nadzornom telu.

Bezbednosne prakse

Bezbednost Vaših Ličnih podataka izuzetno nam je važna, pa smo sproveli odgovarajuće fizičke, elektronske i upravljačke postupke kako bismo zaštitili podatke koje prikupljamo. Međutim, zbog inherentne otvorene prirode interneta, ne možemo garantovati da će komunikacija između Vas i nas ili informacija skladištenih na Stranici ili na našim serverima biti potpuno sigurna od neovlašćenog pristupa trećih strana. U najvećoj meri dopuštenoj merodavnim pravom, odričemo se svake odgovornosti i odgovornosti za bilo kakvu štetu koju ste mogli pretrpeti zbog bilo kakvog gubitka, neovlašćenog pristupa, zloupotrebe ili izmene bilo kakvih informacija koje pošaljete na Stranicu.

Poveznice

Činimo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali da sva preusmeravanja s naših internetskih stranica upućuju na internetske stranice koje ne sadrže ilegalan i/ili štetan sadržaj. Međutim, stranice i adrese na mreži brzo se menjaju i ne možemo uvek garantovaqti za sadržaj svake adrese na koju vas usmerimo.

Ako imate bilo kakva pitanja ili dileme u vezi s našom Politikom zaštite ličnih podataka, ili u vezi sa svojim iskustvima s ovom internetskom adresom, molimo vas da nam se javite.

Promene i ažuriranja naših Pravila privatnosti

Conference Republic doo pridržava pravo izmene ili ažuriranja ovih Pravila privatnosti u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Molimo vas da s vremena na vreme proverite sve izmene ili ažuriranja naših Pravila privatnosti, koja će biti objavljena ovde i pokazivaće ažurirani datum stupanja na snagu na prvoj stranici Pravila privatnosti ako bilo koje izmene ili ažuriranja budu izvršena.

Kontakt informacije

Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara u vezi sa Stranicom ili Pravilima privatnosti, možete nas kontaktirati putem emaila sinergija@conferencerepublic.com.

Rukovodilac obrade ličnih podataka:

Conference Republic doo
Resavska 32
11000 Beograd, Srbija 
Tel.: +381 (0) 11 4050 695     
Mail: 
office@conferencerepublic.com