Sign In

Keynote predavači za pamćenje

Stalni učesnici Sinergije znaju da svake godine mogu da očekuju zanimljive i inspirativne keynote predavače, čija se izlaganja prepričavaju godinama. U susret novoj Sinergiji, podsećamo se onih koji su proteklih godina ostavili najjači utisak na posetioce.

Istaknuti Microsoft inženjer Džejms Vitaker, kao jedan od govornika koji je obeležio prošlogodišnju 17. Sinergiju, svakako će ostati upamćen kao ostrašćeni vizionar, neko ko predviđa budućnost i ko je poznat širom sveta po svom radu za FBI, što je posebno zaintrigiralo publiku da čuje njegov keynote.

Posebno je bilo zanimljivo njegovo viđenje digitalnog angažovanja, nas kao pojedinaca i kao društva u celini, što je ujedno bila i tema prošlogodišnje Sinergije. Potvrdio da je došlo vreme da ljudi počnu da razmišljaju u širem kontekstu, dok je kompanijama dao novo viđenje digitalne strategije i mogućnost za transformaciju. Ili njegovim rečima: „Vreme mašina dolazi i moramo da se pripremimo i upravljamo nedostacima, dok istovremeno pokušavamo da optimizujemo dobre strane, jer bez dobrih strana nećemo putovati u svemir.“

Ne smemo da zaboravimo ni inspirativno predavanje Nikole Božinovića, osnivača i direktora kompanije Frame koja je nedavno prodata indijsko-američkom Nutanixu, u najvrednijoj IT akviziciji jednog srpskog startapa u istoriji. Nikola je na Sinergiji 17, sa publikom podelio priču o svom profesionalnom putu, od nekoliko servera u garaži u Nišu, do kompanije koja sopstvenim cloud proizvodom podržava digitalizaciju korporacija širom sveta. Učesnici su bili u prilici da čuju kako je jednu malu srpsku firmu pozvao prvi čovek Microsofta, Satya Nadela iz čega je proistekla saradnja srpskog tima Frame-a sa inženjerima iz Redmonda, na kreiranju rešenja za virtuelizaciju koja uz pomoć cloud platforme osvaja svet. Njegovo predavanje ostavilo je snažnu poruku da, ma koliko mali bili, uz ideju, drugačiji proizvod i jasan biznis plan, čuda nisu nemoguća.

Sličan utisak ostavio je i Ben Armstrong, Principal Program Manager u Microsoftu, na Sinergiji 16, svojim predavanjem na temu „Zašto je baš sada pravo vreme za sve koji se bave razvojem informacionih tehnologija, kao i kako najbolje pratiti neprestane promene u ovoj sferi.“ Ben je govorio o svoje troje dece i o njihovom poimanju računarstva i dočarao publici koliko se poimanje računara i interakcije promenilo tokom samo osam godina, i to ne samo kada je interakcija u pitanju, već i kada se radi o smeštanju podataka, pristupanju podacima, samim uređajima.

Obećavamo vam zanimljive i inspirativne predavače i na Sinergiji 18!