Sign In

Punoletna Sinergija: Saveti šta ne propustiti 24. i 25. oktobra u Beogradu


Kao i svih sedamnaest godina do sada, Sinergiju čine izvrsni predavači sa temama koje pomažu otkrivanju novih platformi, novih načina upotrebe alata, novih ideja i rešenja. Dajemo vam preporuke za predavanja tehničkih dana, koja ne treba propustiti.

Krunoslav Mihalić, Microsoft konsultant, svoje predavanje najavljuje kao cyber security priču o jednoj državi. Kaže da se  njegova priča odaziva na ime "Ma Neće Mene". Ako želite da čujete kakve veze biblijski citat „Neka bude svetlo“ ima sa "Red vs. Blue" security vežbom, koliko simulacija security napada može da bude uverljiva, posetite ovaj inspirativni keynote. Krunoslav napominje da su svi likovi u njegovoj priči izmišljeni i nemaju veze sa realnošću, ukoliko se neko u njima, slučajno ili namerno, prepozna.

Luka Manojlović govoriće o tome kako će Windows server 2019 odgovarati izazovima IT budućnosti, koje su tehnologije poboljšane i koje dodate u novoj verziji Windows Servera... Sve to i još više u 60 minuta demo orijentisanog predavanja!

Zoran Horvat će svojom demonstracijom pokazati gde je mesto objektno orijentisanog dizajna u procesu razvoja softvera. Kako se priča odvija, naučićemo ključne prednosti Emergent Design-a, jedne od najčešće ignorisanih praksi agilnog razvoja.

Mihael Mateev će pokazati kako indeksirati dokumente, kako kreirati aplikacije koristeći Cosmos DB i koja je najbolja praksa dizajniranja aplikacija sa Cosmos DB-om.

Sander Berkouwer govori o passwordless konceptu i objasniće kako da kreirate sopstveni FIDO ("Fast IDentity Online"). Svi oni koji žele da čuju najbolje savete i trikove o opcijama paswordless-a za interaktivno logovanje i pristup aplikacijama, dobiće ih iz prve ruke, od Microsoft MVP-a čiji je tim bio zadužen za  implementaciju multi-faktorske autentifikacije, Windows Hello i FIDO 2.0 CTAP, za organizacije širom sveta.

Damir Dizdarević će nas sa inženjerskog aspekta naučiti ili podsetiti gde se lozinke zaista nalaze, kuda idu i u kojem formatu, šta su realne opasnosti i šta su najčešće greške koje se prave, koliko smo danas daleko od passwordless pristupa.

Ideja kojom bi se smanjila zavisnost između poslovnog (i prezentacijskog) dela aplikacije od sistema za trajno čuvanje podataka pretočila se u dva usko vezana šablona: Unit of Work i Repository, toliko bliska da možemo govoriti o jednom šablonu UOW with Repositories. Koliko kompleksan treba biti, kada je neophodan i kako ga implementirati videćete na „živom“ primeru koji će demonstrirati Dragoslav Ogar.

Service Fabric je osnovna tehnologija koja posluje u okviru Microsoft Azure core infrastrukture i velikih usluga kao što su Azure Cosmos DB, Azure SQL Database, Microsoft Dynamics 365 i Cortana. Vlada Ivanović  će nas potopiti u najnovije i najveće mogućnosti usluge Fabric.

Aleksandar Totović će govoriti o Dynamics 365 Business Central, koji je novo ime za dobro poznati Microsoft ERP proizvod Dynamics NAV. Od ove godine, Microsoft je izvršio rebrendiranje proizvoda, ali i njegovo podizanje na potpuno novom nivou. Ovom prilikom želimo da vam predstavimo novi proizvod koji je potpuno lokalizovan za srpsko tržište, sa srpskim jezikom koji je ovde ušao među prvima u svetu na listu jezika!

Marko Vasiljević i Marko Marjanović govoriće o Fudbalskom klubu Crvena zvezda iz ugla digitalne transformacije u sportu, multi-disciplinarnog pristupa u praćenju procesa treninga ili – kako da jedan sportski klub postigne bolje rezultate uz pomoć novih digitalnih tehnologija.

eSud će predstaviti Mario Maletić. eSud omogućava potpuno elektronsko vođenje upravnog spora, ponavljanje upravnog spora, izvršenje u upravnom sporu i prigovor u upravnom sporu. Softver je potpuno besplatan, potreban je samo Internet, čitač i kvalifikovani digitalni potpis!

I to nije sve! Digitalno se transformišite uz Sinergiju 18 i zaplovite u uzbudljive oblake tehnologije uz pomoć vrhunskih domaćih, regionalnih i svetskih IT stručnjaka.

 ​