Sign In

Kancelarija za informacione tehnologije i eUpravu Vlade Republike Srbije strateški partner Sinergije 18

Kancelarija za informacione tehnologije i eUpravu Vlade Republike Srbije će kao strateški partner podržati ovogodišnju Sinergiju. Digitalizacija, kao jedan od prioriteta Vlade Republike Srbije, koja je usmerena na reformu javne uprave kroz uvođenje elektronske uprave, reformu prosvete i snažnu podršku ekspanziji IKT sektora u Srbiji i razvoju preduzetništva, biće jedna od centralnih tema Sinergije 18.

Dokle se stiglo za ubrzanim razvojem infrastrukture elektronske uprave – državnih data centara, mreže elektronske uprave i servisne magistrale organa; koje nove usluge elektronske uprave su na raspolaganju građanima, privredi i državi; koji su planovi Vlade Republike Srbije u narednom periodu kada je u pitanju stvaranje zakonskog okvira za uspostavljanje elektronskih registara i njihovo međusobno povezivanje – pitanja su na koje će odgovoriti predstavnici Kancelarije za IT i eUpravu.

Poseban akcenat će biti dat na uspostavljanju državnih cloud infrastruktura, brzom razvoju usluga koje ta infrastruktura omogućava i mogućnosti da se blockchain kao tehnologija pojavi u sistemu elektronske uprave.